Eigen filmtrailer voor Katendrecht

Over weinig wijken worden zoveel verhalen verteld als over het Rotterdamse Katendrecht, ofwel ‘de Kaap’. De geschiedenis van het schiereiland spreekt dan ook enorm tot verbeelding. Ooit een vredig dorp, vervolgens een ruig havengebied met nachtclubs, kroegen en alles wat god verboden heeft, en nu weer een gewilde woonwijk met tal van creatieve ondernemers. Hoe vertel je dit verhaal in filmvorm, en zonder Katendrechters en Rotterdammers hun eigen beleving en fantasie te ontnemen?

Filmtrailer Katendrecht

Conversation starter
De gemeente en ontwikkelaars op Katendrecht hadden behoefte aan een film om de bijzondere geschiedenis en context van de wijk te introduceren bij geïnteresseerde partijen, partners en potentiële vestigers. Een ‘conversation starter’ waarmee direct de juiste toon is gezet. Een verhaal dat de geschiedenis en het heden van de wijk met elkaar verbindt. Die link wordt het meest zichtbaar tijdens het festival ‘De Nacht van de Kaap’. Hier wordt ieder jaar met een vette knipoog Katendrecht voor een nacht weer omgetoverd door het havenkwartier van weleer. Met smartlappen, burlesque shows en oude verhalen. Een nacht per jaar komen alle verhalen van de Kaap weer tot leven.

Rotterdamse topregisseur Eelco Ferwerda (Waanzee) wordt enthousiast over het verhaal van Katendrecht, en stort zich met veel passie op het project. Hij duikt dagenlang het stadsarchief in voor historische beelden, maakt opnames van de hedendaagse wijk en legt tijdens de Nacht van de Kaap het nieuwe spannende Katendrecht vast. Beelden die tot de verbeelding spreken, met een voice-over die het feitelijke geschiedenisverhaal van Katendrecht vertelt.

Als vorm wordt voor een filmtrailer gekozen. De film moet niet het hele verhaal vertellen, maar net voldoende om je nieuwsgierig te maken. Of voldoende om je eigen spannende verhaal te delen. Can you handle the Cape?

Wat vinden jullie van het resultaat?