Muziekwonen Tilburg

Muziekwonen Tilburg enthousiast van start

Bouwen voor niche-markten, een van de trends in de volkshuisvesting waarbij The Placemaker voorop loopt.
Woningzoekenden met zeer speciale wensen zijn daarbij de gesprekspartners en intensieve co-creatie het instrument. Na de eerste stappen die The Placemaker heeft gezet in de Waalsprong Nijmegen met Wonen in een Minidorp en Muziekwonen (zie blog ‘Wie verbindt, die wint!’) werd recent i.s.m. Van der Weegen Bouwmaatschappij het initiatief genomen voor een project in de Piushaven Tilburg.

De stad die al jaren een sterke (pop)scene kent met een dynamisch herontwikkelingsgebied blijkt zeer open te staan voor het initiatief van Muziekwonen. Een speciale wijk met 40 tot 50 (koop- en huur)woningen met (eigen) ruimten om ongestoord te kunnen repeteren maar ook met gemeenschappelijke voorzieningen om de muziekcommunity te versterken.

Muziekwonen Tilburg2

De werving voor belangstellenden verliep zeer soepel. Door gericht in gesprek te gaan met een aantal sleutelpersonen, verspreiding van persberichten, inzet van social media en online advertising ontstond al snel een effectieve ‘Talk of the Town’.

Binnen de kortste keren waren er dan ook 60 belangstellenden (Brabants Dagblad) die enthousiast in gesprek gingen op de startbijeenkomst.

De eerste verbinding is gelegd, de komende maanden gaan uitwijzen hoe goed het in Tilburg gaat klinken!

Wil je het project volgen?

Zie www.muziekwonen.nl en/of www.facebook.com/muziekwonen

Foto’s: Etienne Lieben