SPACE-S wint Vanenburg Corporatie Award

Het project SPACE-S van woningcorporatie Woonbedrijf in Eindhoven is op 4 december uitgeroepen tot de winnaar van de Vanenburg Corporatie Award. De Award werd in ontvangst genomen door zes toekomstige bewoners van de nieuwe woonbuurt op Strijp-S. Zij kregen de prijs van juryvoorzitter Prof. Marcel Veenswijk, hoogleraar Management van Cultuurverandering VU. Lees meer op de website van Woonbedrijf.

Conversation Next is vanaf het begin in 2012 bij SPACE-S betrokken bij het project voor de conversatiestrategie en co-creatie aanpak.

SPACE-S groep

 

Voorbeeld

SPACE-S is voor de jury hét voorbeeld van klantgestuurd werken van een eigentijdse woningcorporatie van de toekomst. SPACE-S onderscheidt zich op drie belangrijke punten: de frisse aanpak die is gekozen, community building is vanaf het prille begin van het project een krachtige drijver en het concept is breed gedragen door de ruim 400 toekomstige bewoners van SPACE-S. Bovendien heeft Woonbedrijf tot in de haarvaten het principe doorgevoerd om van ‘buiten naar binnen’ te denken en te doen”.

Toekomstige bewoners ontwikkelen samen met Woonbedrijf en studentenhuisvester Vestide hun ideale woonbuurt op Strijp-S in Eindhoven. Ruim 1.000 mensen bepaalden samen het DNA, de structuur en inrichting van de buitenruimte en woningen, het ontwerp van de gebouwen én de manier van samenleven. Op bijeenkomsten, inspiratiesessies, via Facebook en op eigen initiatief inspireerden bewoners elkaar en gaven richting aan het definitieve ontwerp. In 2016 mag het resultaat bewonderd worden.

Meer informatie over het project:
www.space-s.nl
www.facebook.com/Space040