Top 5 Facebook posts uit onze community’s

Een Facebook community is een krachtig platform. We zetten Facebook pagina’s daarom in veel van onze projecten in, voor een doorlopend gesprek met bijvoorbeeld klanten en bewoners. Een mooie manier om samen te werken, veel mensen te bereiken en trotse ambassadeurs te betrekken.

Dagelijks komen we zo in de praktijk prachtige voorbeelden tegen van de kracht van de community. Graag deel ik met jullie maandelijks een top 5 uit onze projecten.

5. Versterken van een goed idee

FB post ParkHaven Stad wasbar

ParkHaven Stad pagina: 1.760 fans en maandelijks bereik van ruim 22.000 mensen

In het woonproject ParkHaven Stad denken toekomstige huurders mee over de invulling van de gemeenschappelijke ruimtes. Bijvoorbeeld een wasbar waar je je buren kunt ontmoeten. Door het idee te delen via Facebook blijkt al snel dat andere bewoners het ook een goed plan vinden. Bovendien komen ze met meer ideeen voor de invulling van de wasbar.

 

4. Trots op de parels

FB post Hoeksche Waard parels

 Hoeksche Waard pagina: 1.360 fans en maandelijks bereik van ruim 19.000 mensen

De Hoeksche Waard is een gebied vol mooie plekken en mensen. Als trotse bewoner of ondernemer praat je daar graag over. Op de Facebook pagina vragen we ze om hun favoriete plekken te delen, en maken we fotoportretten van deze parels. De parel ‘Wapen van Nieuw Beijerland’ roept gelijk weer nieuwe ideeen op. Zo krijgt het aanbod van de Hoeksche Waard mond-tot-mond steeds meer bekendheid.

 

3. Fenix als talk of the town

FB post Fenixlofts - Impressie

Fenixlofts pagina: 8.650 fans en maandelijks bereik van ruim 32.000 mensen

De Fenixlofts die op Katendrecht gaan verrijzen, staan flink in de aandacht. De ontwikkeling trekt veel enthousiaste bewoners, maar er zijn ook zorgen bij sommige omwonenden. Op de Facebook pagina hebben zowel voor- als tegenstanders een podium om hun mening te geven, bijvoorbeeld naar aanleiding van een nieuwe impressie. Zo ontstaat er een open, levendige en gebalanceerde discussie, en pakken toekomstige Fenix bewoners de kans om trots over hun nieuwe woonplek te praten.

 

2.  De Kaap in beeld

FB post Kaap Foto van de week

Kun jij de Kaap aan? pagina: 7.366 fans en maandelijks bereik van ruim 27.000

Al jarenlang delen Katendrecht fans prachtige foto’s van deze fotogenieke wijk. Zij leggen het gebied vast op hun eigen manier, en dat is vaak verrassend en zeer treffend. Zo krijgt het beeld van Frans Blok in korte tijd een enorm publiek.

 

1. De Reus van Rotterdam

FB post Oude Westen - Reus van Rotterdam

Werelds Oude Westen pagina: 5.818 fans en maandelijks bereik van ruim 25.000

Het Oude Westen is een wijk vol historie en verhalen. Een van die bijzondere verhalen is die van de Reus van Rotterdam. Een Oude Westen fan brengt met zijn opvallende foto de Reus weer in de picture, en dan blijkt dat de wijkbewoners en andere Rotterdammers de Reus nog lang niet zijn vergeten.

Wil je meer weten over de community’s van Conversation Next? Lees er hier meer over.