Trots op nieuwe thuis

Het blijven bijzondere momenten. Na jaren van voorbereidingen gaat de bouw van een nieuwe buurt van start. Nog bijzonderder wordt het als de toekomstige bewoners hun toekomstige huis nu al hebben bemachtigd. En bovendien ook nog eens zelf vorm hebben gegeven aan hun buurt en woning.

Deze week was het zover in twee van onze projecten. En dan valt vooral de enorme trots van de bewoners op. En dat maakt ons als Conversation Next dan weer trots!

RKeus_20150527_8808

Na een intensief co-creatie traject ging op de Buitenplaats van Ruytenburch in Vlaardingen de eerste paal de grond in.

 

Space-S_Starthandeling_FB_03

Op het Eindhovense Strijp-S worden zo’n 400 woningen gerealiseerd door Woonbedrijf. Ruim 1000 mensen dachten in sessies mee over de nieuwe buurt SPACE-S.

RKeus_20150527_8851

Heijmans ontwikkelt De Buitenplaats organisch, op basis van de behoefte van bewoners. In de eerste fase worden 44 woningen gebouwd, uiteindelijk bestaat de buurt uit circa 175 woningen.

Space-S_Starthandeling_FB_12Op SPACE-S komt een bijzondere mix van woningtypen: zoals lofts, appartementen, wonen-werken units, studentenwoningen en begeleid groepswonen. Er is extra ruimte gemaakt in het plan voor collectieve ruimtes als een daktuin, huiskamer en werkruimtes.

RKeus_20150527_8934Ook op de Buitenplaats kozen bewoners voor een mix van woningtypen, in plaats van straten met dezelfde woningen. Zo wordt ook hier duidelijk dat het co-creatie traject sterk bijdraagt aan de communityvorming.

RKeus_20150527_8847

 

Meer weten over de projecten? Bekijk de projectwebsites van SPACE-S en De Buitenplaats Van Ruytenburch.

Meer weten over onze aanpak bij deze projecten? Bekijk de cases SPACE-S en De Buitenplaats Van Ruytenburch.