Co-creatie Buitenplaats Vlaardingen

Een historische plek in Vlaardingen krijgt een nieuw leven. In de 17e eeuw creëerde Willem van Ruytenburch zijn Buitenplaats Vlaardingen, die symbool stond voor het goede leven. Nu kunnen toekomstige bewoners zelf vorm geven aan deze toekomst, door hun eigen woning en leefomgeving te creëren op De Buitenplaats Van Ruytenburch.

“Een woonwijk op historische grond die toekomstige bewoners zelf vormgeven in een intensief co-creatieproces.”

De Buitenplaats Van Ruytenburch

De Buitenplaats Van Ruytenburch

Door een intensief co-creatie traject ontstaat een woonwijk die helemaal aansluit bij de wensen van bewoners. En dat leidt tot verkoop en enthousiaste ambassadeurs. Conversation Next ontwikkelt een conversatie aanpak waarbij optimaal gebruik gemaakt wordt van de unieke elementen van het gebied. Door het delen van (historische) verhalen, het stellen van vragen en het aanhaken op initiatieven (zoals stadslandbouw) worden geïnteresseerden betrokken bij de ontwikkeling. Vervolgens komen de geïnteresseerden in verschillende co-creatie sessies steeds dichter bij hun eigen woning.

Inmiddels hebben al tientallen bewoners een plek gereserveerd in het eerste deelgebied op De Buitenplaats Van Ruytenburch. Ook is de ontwikkeling versneld door de grote interesse. De ontwikkeling blijft organisch verder groeien op basis van de wensen van bewoners.

Website De Buitenplaats Van Ruytenburch
Facebookpagina De Buitenplaats Van Ruytenburch