Fenix 1 herrezen

Een meer dan honderd jaar oude loods herontwikkelen in een wijk met een slecht imago. Je moet maar durven!
Maar Heijmans nam de handschoen op en wij mochten van de eerste tot de laatste dag een flinke bijdrage leveren. Eind november 2019 was de feestelijke oplevering van een nieuw icoon in Rotterdam Fenix 1 op Katendrecht!
Een ontwikkeling die nu al internationaal de aandacht trekt en in de stad en buurt de harten steelt.
Met een circa 45.000 m2 gemixt programma van 212 woningen die worden gecombineerd met vele culturele voorzieningen, horeca en kantoren.

“Van no-go area naar geliefde hotspot”

Onze rol was niet alleen langdurig maar ook divers. Van positionering tot introductie, van co-creatie tot ondersteuning in de verkoop. Als lid van het Fenix-team kregen wij tot slot ook de vraag om de feestelijke oplevering te coördineren. Met vele partners werden verschillenden producten opgeleverd die alles bij elkaar een mooi overzicht geven van de Fenix.

Voor een snelle blik een teaser  en een 6 minuten filmpje voor een meer volledig overzicht. Een uitgebreid fotoboek met het volledig verhaal mocht natuurlijk niet ontbreken en als klap op de vuurpijl een sfeervolle opening.

Toch verlaten wij Katendrecht niet helemaal nu de Fenix is herrezen. Voor Heijmans zijn wij o.a. betrokken bij de nieuwste ontwikkeling op De Kaap: Havenkwartier Katendrecht.
En Ap van der Pijl is zo verliefd geworden op de Fenix dat die er zelfs is gaan wonen!