Regiomarketing Hoeksche Waard

Smakelijke streekproducten, prachtige dorpen en uitgestrekte landschappen. De Hoeksche Waard heeft vele parels. Veel bewoners en bezoekers weten dat al, en zijn er zeer trots op. Maar voor andere mensen zijn ze vaak nog verborgen. Gelukkig is het sinds de start van Beleef Hoeksche Waard gemakkelijker geworden om de parels te ontdekken, en ze met vrienden te delen.

Conversation Next heeft van 2015 tot 2018 de regiomarketing versterkt in opdracht van samenwerkende partijen in de Hoeksche Waard. Hierbij is ingezet in op de kracht van de community. Zo worden nieuwe vestigers warm gemaakt om te wonen en ondernemen op het Zuid-Hollandse eiland.

“Bewoners en bezoekers zijn trots op de Hoeksche parels en delen ze massaal.”

Via Facebook worden bijzondere plekken, mensen en producten uit de Hoeksche Waard in de spotlight gezet. In korte tijd zijn duizenden mensen, binnen en buiten het eiland, de pagina gaan volgen. En worden er massaal foto’s, tips, nieuws en reacties gedeeld. Met fotoportretten worden de verborgen parels zo trots mogelijk gepresenteerd. Om nieuwe doelgroepen te binden aan de Hoeksche Waard, worden verschillende promotie-acties ingezet. Bijvoorbeeld in de Fenix Food Factory op Katendrecht, waar veel verse Hoeksche producten worden verkocht.