Co-creatie op Strijp-S

Vanaf nul samen met toekomstige bewoners een nieuwe buurt ontwikkelen. Dit gebeurt bij het project SPACE-S van het Eindhovense Woonbedrijf. Gedurende het ontwikkelproces van anderhalf jaar werken meer dan 1.000 mensen actief mee aan hun eigen buurt op Strijp-S. Met als resultaat een gedragen ontwerp van de wijk en honderden toekomstige bewoners die al voor de start van de bouw hun plek gaan reserveren. Een aanpak van co-creatie die qua schaal en type woningen uniek is.

In 2018 wint Woonbedrijf met SPACE-S de vakprijs BNA Gebouw van het Jaar: de publieksprijs en de winnaar van de categorie leefbaarheid en sociale cohesie.

Co-creatie SPACE-S

Co-creatie Strijp-S

Conversation Next ontwikkelde voor Woonbedrijf de conversatie strategie. Een combinatie van een Facebook communicatie met live ontmoetingen en sessies. Vanaf de start trekt deze aanpak vele zeer betrokken ambassadeurs die met hun inbreng waardevolle inzichten en oplossingen geven. De community start in 2012 en is inmiddels uitgegroeid tot ruim 3.000 volgers, waarvan er al meer dan 1.000 actief hebben bijgedragen in bijeenkomsten.

Conversation Next is sinds de start van het project onderdeel van het ontwikkelteam en is het hele proces betrokken bij de toepassing en doorvertaling van de conversatiestrategie en het contentbeheer van de online kanalen.

Facebook community SPACE-S
Website SPACE-S